Chef de toamnă🍁 și de… SuperBlog📝

A venit, a venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva,
cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta.

Am pășit, cu dreptul sper, în luna septembrie, care anunță, calendaristic, plecarea verii și instalarea anotimpului frunzelor ruginii.

Deși sunt o mare iubitoare a zilelor fierbinți și a soarelui arzător, a bronzului, a fresh-urilor cu multa gheata și a altor zeci de delicii de vara, nu pot sa îi neg farmecul toamnei.. Toamna, acea doamnă distinsă care răstoarnă din bagajul său îmbelșugat un covor de frunze ruginii și o mulțime de fructe dulci și savoroase..

Dacă stau puțin să mă gândesc, atâtea începuturi și sfârșituri se petrec toamna, încât as putea spune că întregul an gravitează în jurul unei interminabile toamne. În acest anotimp se culeg strugurii și se bea dulcele lor must, frunzele falnicilor copaci ni se aștern cuminți și zgomotoase la picioare, se dă startul ploilor necontenite, iar păsările zboară spre meleaguri mai calde.

Toamna e, fără discuție, un anotimp dominat de contraste, un anotimp al melancoliei. Al serilor târzii cu miros de mere coapte, al ceaiurilor calde și aromate.

Cum ar fi viața fără toamnă? Searbădă, împărțită între frig și cald. Căci dintre toate anotimpurile, toamna, după mine, e cel mai grijuliu părinte: atunci cand ne e prea cald, ne trezește la rațiune cu un frig usturător, iar când ne tremură sufletul de frig, ne împrumută al său covor de frunze multicolore, țesut cu dragoste, după un meșteșug doar de ea știut.

Toamna e un anotimp al nostalgiilor și meditației, dar, cu puțin efort, poate face loc și acțiunii. Tocmai de aceea, pentru a face toamna mai dinamică, în tablou apare și un SuperBlog, care dă startul unei frumoase competiții în blogosfera românească și la care am luat decizia să particip, pentru că, indiferent de rezultat, consider că în urma oricărei experiențe, rămâi cu ceva învățat și te transformi într-o versiune imbunătățită a ceea ce ai fost. Vom trai și vom vedea!

SuperBlog, abia aștept să văd ce provocări aduci la ceas aniversar (pentru necunoscători ai competiției, ediția de anul acesta marchează 10 ani de existenta)!

Sa fie, pentru toți participanții, cu noroc și inspirație pentru minte și condei!

Vă pup și vă doresc o toamna frumoasă, bogată în realizări, cu soare în inima! Ah, și nu uitați să scoateți de la naftalina cele mai sincere (că frumoase sunt oricum) zâmbete din colecția acestui sezon! Se poartă, oriunde și oricând, la orice ținuta. 😘😘

Reclame

6 gânduri despre „Chef de toamnă🍁 și de… SuperBlog📝

 1. Bafta in concurs. Sper ca doamna toamna sa te ajute si inspire.

  Apreciază

 2. Toamna este anotimpul meu preferat, prin urmare, o toamnă frumoasă și succes îți doresc!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc mult! O toamna superba și ție, cu soare în suflet și multe realizări!

   Apreciază

 3. Bine ai venit in SuperBlog – editia aniversara de 10 ani! Multumim pentru inscriere si iti amintim ca luni, 1 octombrie 2018, se lanseaza prima proba a competitiei. Daca vrei sa primesti probele direct in inbox, iti recomandam sa te abonezi la newsletterul nostru: https://blog.super-blog.eu/ Te asteptam cu drag la linia de start. Inspiratie si succes din plin!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc mult! Abia aștept prima provocare de mâine! Sa fie o toamna plina de inspirație pentru toti participanții!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close