Pe drum spre modernitate, cu electricitate

Bună, dragii mele!

Acum câteva zile, într-unul dintre (puținele) momente libere ale unei zile de lucru, am dat peste o statistica despre poluare care m-a îngrozit. E drept, sunt de multa vreme conștientă despre acest fenomenglobal nociv, iar efectele le resimțim ci toții, fie ca ne dam sau nu seama de asta, însă cifrele m-au socat.

Astfel, intr-un studiu recent, Agenția Națională de Mediu ne arată că, din păcate, tara noastă este fruntașă la capitolul victimelor cauzate de poluare, fiecare al cincilea deces având drept cauza acest sumbru fenomen. Tradus în cifre, mai mult de 20.000 de români isi frâng aripile vieții, căzând în abisul infinit al poluării.

Iar una dintre principalele surse de poluare la nivelul tarii noastre, și nu numai, este reprezentată de masinile care funcționează pe baza de combustibili. Desigur, nu cred ca acest lucru surprinde pe cineva, după cum nici titlul de „bomba pe roti„, deținut incontestabil și justificat de România, nu cred ca produce mirare.

La prima vedere, e trist. Însă, pentru mine, lucrul acesta aduce, în mod surprinzător, și multa speranța. Da, știu ca pare straniu, însă consider ca, dacă avem în vedere ca una dintre marile cauze ale poluării este legata de mașini, avem puterea de a pune, în mod simplu, frână acestui fenomen care amenință planeta: exista masini electrice. Mai mult chiar, masini electrice ieftine.

Practic, sta în puterea noastră sa alegem un viitor mai bun pentru noi, pentru urmașii noștri și pentru fiecare colțișor al Terrei, acoperita în prezent de fumul letal al gazelor de eșapament. Un fum tăcut, seducător, care sta ascuns sub umbra unor modele luxoase, dotate cu funcții inteligente, care, în ciuda confortului și a promisiunii de a ridica experienta condusului la un alt nivel, în ciuda mirajului fericirii de a conduce un autoturism de lux, nu face decât sa ne transforme în sclavi de bunăvoie ai poluării și ai autodistrugerii celui mai de preț avut: sănătatea noastră.

Cu toții ne pretindem a fi moderni, suntem mândri ca trăim într-o era dominata de tehnologie moderna, care ne ușurează viata, însă uitam un lucru pretios: drumul spre modernitate se divide în doua cai cu destinații total diferite. Prima e marcata de tradiție si egoism (căci planeta asta ne oferă atâtea lucruri bune, încât îmi permit sa zic ca e o dovada de egoism sa nu ne gândim si la binele ei), a doua e presărată de schimbare și curaj. Curajul de a alege înțelept și sănătos, de a renunța la mașina care promite atâtea funcții wow, însă ne condiționează de vizita la pompa de combustibil cu o masina electrica ieftina (da, poate unora li se va părea suprinzator, însă o mașină electrica Evolio nu este doar pentru bancheri).

Mărturisesc ca, fără sa stau pe gânduri, votul meu merge, din inima, către masini electrice Evolio, ideale pentru a ma strecura în mediul urban, cu propulsie 100% electrica, 0 noxe, zgomot redus și ușor de condus. Desigur, poate ca mașinile electrice mai au nevoie de mici îmbunătățiri și ajustări (am aici în minte nevoia unora, adesea nesănătoasă, pentru viteza), însă în mod clar, cel puțin pentru mine, mașina viitorului înseamnă electricitate, sustenabilitate si grija pentru natura și viata.

De altfel, orice am alege, alegerea ne aparține. În totalitate. Fie ca alegem sa fim în prietenii naturii, fie ca rămânem pasivi, comozi și egoiști, viata va continua, în bine sau în rău. Însă, ma întreb, dacă mașina electrica înseamnă mai bine, de ce să nu alegem asta?

Pana data viitoare, va aveți parte de zile sănătoase și alegeri înțelepte, pentru voi și viitorul urmașilor voștri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close