Evadeaza din cotidian cu un super city break !

Buna ! Ce mai faceti ? Cum ati petrecut aceasta saptamana ? In liniste si armonie sau luptand in permanenta cu stresul si problemele cotidiene ? Prima varianta pare minunata, nu ? Doar ca e un vis aproape imposibil. Traim intr-o lume a vitezei, in care lucrurile se petrec intr-un ritm accelerat, iar stresul si tensiunile de la job sau de acasa se acumuleaza si ne acapareaza toate resursele, la sfarsitul saptamanii (asta in caz fericit, uneori acest lucru se intampla chiar mai repede) simtindu-ne epuizati, fara nicio vlaga, de parca vreo forta necunoscuta ne-a stors toata energia si bucuria de a trai.

Din fericire pentru noi, in viata exista solutii pentru (aproape) orice, asa ca o sa va propun si eu o solutie care sa va ajute sa va eliberati de stres si griji si sa evadati spre zile fericite, in care cuvantul ‘stres’ a fost exclus din dictionar, locul sau fiind luat cu cinste de distractie, zambete si buna dispozitie. Un city break romantic in care sa pluteasca in aer dragostea, ochii sa ne fie cuceriti de cele mai frumoase peisaje, stomacul sa ne fie ospatat regeste cu felurite delicii (zice-se ca dragostea trece prin stomac), iar sufletul sa ne fie dominat de bucurie si incantare.

Hmm, nu-i asa ca fluturasii in stomac incep sa isi faca simtita prezenta ? Sa va spun cam care e ideea mea despre un city break romantic ca la carte si la ce as apela. Apropo, cel putin momentan, nu ma pot plange de un stres caruia sa nu ii pot face fata, dar o vacanta nu face rau nimanui, nu-i asa ? Plus ca imi place sa ii vad pe cei dragi fericiti, asa ca daca as avea ocazia, le-as face din inima un astfel de cadou parintilor, sunt sigura ca ar fi un prilej de bucurie pentru ei si de maxima fericire pentru mine, stiindu-i pe ei bucurosi..Dar trecem peste asta, nu pot sa ii cercetez pe ei cu privire la destinatii, asa ca azi o sa va port putin intr-un city break imaginat de umila mea faptura.

Ce ziceti deci de un city break in Madrid? Capitala Spaniei, un oras incantator, cu piete fermecatoare, numeroase atractii arhitectonice, cu un aer (zic eu) romantic si care-i asteapta cu bratele deschise pe indragostitii care sunt dornici sa-l strabata.

Imediat o sa va vorbesc si despre ce ma atrage cel mai mult in acest oras si care sunt obiectivele la care as dori sa poposesc, dar pentru un city break reusit, e musai si putina organizare, nu ? Ei, aici ma las cu ochii inchisi pe mana celor de la CHRISTIAN TOUR, avand o experienta de peste 2 decenii in a-i ajuta pe romani sa isi vada implinite cele mai frumoase vacante, asa ca un city break Christian Tour suna minunat.

Si acum sa zburam cu viteza luminii spre Madrid ! Uraaa, am ajuns, asa ca urmeaza prima oprire. La Plaza Puerta del Sol, va rog ! Acesta e punctul ideal de pornire pentru a descoperi frumusetea acestui oras. Denumirea se traduce prin Poarta Soarelui, iar acest obiectiv poate fi considerat inima centrului istoric. Tot in aceasta zona se gaseste si placa cu ‘kilometrul 0’, care marcheaza centrul retelei de drumuri de pe teritoriul Spaniei, dar si locul in care se afla simbolul orasului: o statuie de 20 de tone reprezentand un urs care mananca fructe dintr-un copac.

Apoi, ca o adevarata iubitoare de cultura si, bineinteles, shopping, mi-as indrepta pasii spre Gran Via, o strada incarcata de istorie, unde gasim o veritabila expozitie arhitecturala din secolul trecut. Aceasta strada plina de viata e si una dintre zonele de shopping cele mai cunoscute ale orasului.

Ce urmeaza pe lista mea ? Muuulte alte vizite in locatii extrem de atragatoare, in Madrid chiar nu te poti plange ca nu ai ce vizita. Dar inainte de toate, am venit degeaba la Madrid daca nu savurez o supa Gazpacho facuta ca la carte, o paella cum numai spaniolii stiu sa faca si o crema catalana, udata cu Sangria ̶d̶i̶n̶ ̶b̶e̶l̶s̶u̶g̶ (scuze, retrag ultima parte, dupa cateva pahare s-ar putea ca lista de vizite sa se opreasca brusc, cu mine prea ametita ca sa mai am ochi pentru ceva, deci ramanem la un pahar, hai doua de Sangria).

Mai trebuie sa aruncam macar un ochi la Palacio de Santa Cruz, superba Plaza de Cibeles, Palatul Regal si Muzeul Prado (iubesc istoria, asa ca nu pot rata astfel de comori). Apoi, ca niste buni crestini, trebuie sa vedem Catedrala Almudena, iar la final, sa ne odihnim sufletul macar o ora in Parque del Retiro. Mai raman o gramada de vazut..Dar pentru un city break, e mai mult decat multumitor, ne-am incarcat cu energie pozitiva si ne raman o multime de aminitiri dragi, asa ca sa tot fie city break-uri fara pauza.

fantana cibeles
Fantana Cibeles

Nu mai zic nimic, ca gandurile mele deja stau sub soarele madrilen, asa ca mai bine va las aici cateva imagini cu ceea ce ne putem delecta acasa la spanioli..

palatul regal.jpg
Palatul Regal
gran via.jpg
Gran Via

Ah, mai trebuie sa va zic totusi ca daca nu sunteti fani Madrid, nu-i bai, CHRISTIAN TOUR va duce intr-o multime de alte destinatii, precum Milano, Praga, Lisabona, Viena, Londra, Berlin, Atena, Paris… Adica exact acolo unde va pofteste inima, trebuie doar sa dati un click (sau, in fine, mai multe) la ei pe site, cautati oferte city break si gata, incepe aventura! Daca cautati bilete de avion Christian Tour sau hoteluri, veti rezolva intr-o clipita si aceste aspecte ! Mai lipsesc doar bagajele, zambetele si cheful de distractie..

Astept in comentarii ideile voastre de city break, sunt tare curioasa pe ce meleaguri ati vrea sa scoateti la plimbare romantismul ! Va pup si va doresc o saptamana minunata !!

P. S. Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

3 gânduri despre „Evadeaza din cotidian cu un super city break !

  1. Frumos articol! În Madrid, n-am ajuns încă, dar poate într-o zi (am fost doar în Barcelona şi mi-a plăcut).
    Te pup! O zi frumoas. 🤗😘

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc mult! Poate candva vei poposi pe meleagurile Madridului. Te pup!😘😘😘

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close