O aventura musai de trait

Buna! Ce mai faceti? Ce fel de saptamana ati avut? Azi vreau sa discutam despre cum facem sa spargem rutina cotidiana si monotonia care isi face pe nesimtite loc in viata noastra. Asta, daca nu luam la timp masuri, ca sa simtim ca traim viata din plin. Nu in fiecare zi, ci la fiecare respiratie. Sa ne bucuram de fiecare minut la maxim, caci nu-l vom mai trai apoi.

Si ce te face sa simti ca traiesti din plin mai bine decat un turism de aventura? O aventura in care sa strabati meleaguri ramase necunoscute pana atunci, sa iei contact cu civilizatii si culturi diferite, sa savurezi mancaruri pe care-n veci nu le-ai gasi in tarisoara noastra, sa iti bucuri privirea cu peisaje a caror frumusete iti taie rasuflarea. Asta inseamna pentru mine sa traiesti aventuros. Sa pornesti intr-o destinatie magica si sa te lasi surprins la fiecare pas.

Si cel mai potrivit partener pentru a trai clipe de neuitat e Extreme Travel and Adventure, avand o deviza extrem de inspirata: “Nu masura viata in numarul de respiratii, ci in numarul momentelor care ti-au taiat rasuflarea.”‘ Exact asa trebuie traita viata, din plin, experimentand permanent noi bucurii.

Tot timpul imi face placere sa calatoresc, asa ca o plecare, fie ea la munte sau la mare, de un weekend sau pe mai multe zile, nu poate sa imi aduca decat un profund entuziasm si o bucurie fara margini. Dar daca as avea posibilitatea sa aleg o destinatie cu totul spectaculoasa, nu as sta pe ganduri, sudul Africii ar fi expeditia mea de suflet. Desigur, recunosc ca si un circuit in Patagonia si Tara de Focmi-ar face inima sa tresara, dar asta e alta poveste. Alegerea mea, fara ezitare, este AfricaDe ce expeditie Africa? Pentru ca as avea ocazia de a vedea cu ochii mei multe dintre animalele salbatice din documentarele urmarite, as putea sa ma relaxez pe plajele de aur, sa vad triburile  primitive africane “in actiune”‘, sa strabat savana cu a sa luxurianta vegetatie.

34010449273_9f37378622_n

De pilda, una dintre tentantele oferte propuse de Extreme Travel and Adventure are in vedere un circuit de 3 saptamani (mai exact, 23 de zile) in Africa de Sud, o zona binecuvantata cu o frumusete naturala infinita. Astfel, primii pasi pe taram sud-african ne duc la  Johannesburg, un oras superb, dominat de contraste. Un urmator obiectiv este Parcul National Kruger. Nu va spun decat ca pe drumul spre acest loc unde peisajele sunt cu adevarat de neuitat se gasesc obiective precum God’s Window (Fereastra lui Dumnezeu) si Wonder View (Privelistea Minunata). Cred ca numele e sugestiv ca sa va faceti o idee despre ce frumuseti vorbim. Ganditi-va doar la bucuria de a “vana”‘ cu camera foto sute de pasari, reptile si alte vietuitoare fascinante in acest splendid parc natural.

africa 2.jpg

 

Apoi ne mutam pe plajele fermecate ale Mozambicului, unde, la o plimbare cu barca, putem da nas in nas cu delfinii. Sa nu mai spun ca vom simti adevarate sirene inotand in apele Oceanului Indian.

O alta atractie cunoscuta pe intreg mapamondul pe care ne-o ofera cu generozitate Africa de Sud e reprezentata de plajele cu nisip fin,  aici vom avea ocazia sa ne lafaim pe Golden Mile, o frumoasa intindere de nisip fin, marginita pe de o parte de valuri populate de surferi, iar pe cealalta parte de magazine chic, restaurante si cafenele pregatite cu sute de delicii.

Muntele nu poate lipsi din peisaj, asa ca frumoasa aventura pe care v-o propun ne poarta spre maiestuosul Drakensberg, cel mai mare lanț muntos din Africa de Sud, zona care se bucura de o remarcabila flora si fauna, asa ca trebuie sa ne pregatim suflteste, noi frumuseti se vor asterne in fata ochilor nostri.

africa 3.jpg

Pastrand vii in memorie frumusetile de pe Drakensberg, ne continuam aventura pe Lesotho, loc cunoscut si sub denumirea de „Regatul din cer„. Aici avem la dispozitie trasee de hiking exceptionale.

Pentru Extreme Travel and Adventure, o noua zi inseamna o noua aventura, asa ca  ne indreptam spre micul și fermecatorul oraș Cintsa, unde dam de poporul Xhosa, un popor al cărui stil de viață este profund înrădăcinat în tradițiile și obiceiurile tribale. Sunt cunoscuti drept un popor cald, prietenos si cu siguranta intalnirea cu ei si modul lor de viata ne va deschide noi perspective si orizonturi.

Dupa o zi de relaxare la Cintsa, doua parcuri pline de atractii ne asteapta cu portile deschise. Primul, Parcul Național Addo Elephant gazduieste cateva sute de elefanți, precum și bivoli african, rinocerii negri, antilope, animale pe care le putem observa in mediul lor natural de viata. Al doilea parc pe care avem bucuria sa-l exploram este Parcul Național Tsitsikamma, care ascunde noi comori: o fauna diversa și bogata, in care se adapostesc babuini și alte maimuțe și, de asemenea, nenumărate specii de păsări iar în apa, vidre africane, delfini, broaste testoase si balene. Mai apoi, in fata ochilor nostri vor defila cu multa gratie o multime de struti, caci nu degeaba Oudtshoorn este cunoscut ca și ”capitala a strutilor”.

safari

africa.jpg

Ajungem si la cel sudic punct al Africii, Cape Agulhus, unde vom vizita fabrici de vinuri deosebite. Soiurile de struguri locale predominante sunt soiurile frantuzesti, nemtesti și italiene folosite pentru vinuri renumite, precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Shiraz, Merlot si Cabernet Sauvignon .

Ultima zi pe meleaguri africane are ca spatiu de desfasurare Cape Town. Cu fascinanta linia de coastă, munții deosebiti de pe fundal și peisajul urban cu accente de modernitate, Cape Town este unul dintre cele mai impresionante orașe ale Africii. Este un loc minunat pentru a imortaliza ultimele amintiri din aceasta fantastica aventura. Si pentru ca tot ce-i frumos apune candva, ajungem, cu regret si in cea de-a 23-a zi de aventura, in care vom fi intampinati la aeroport cu zambete si ”Bun venit acasa!”, in timp ce mintea ne va sopti ”din pacate, aventura a luat sfarsit”, iar sufletul, lipsit de orice ratiune, va tanji lunga vreme dupa fascinanta lume africana.

africa 4.jpg

Cam asa arata ideea mea de excursii personalizate, de aventura plina de trairi, zambete si fericire. Cine mi se alatura in palpitanta aventura pe taramul Africii de Sud? Cine vrea sa traiasca trei saptamani pline de adrenalina si sa atinga culmi impresionante ale placerii de a fi turist ? Sau, mai bine zis, de a trai viata din plin? Ori in ce aventuri care sa va compleseasca de emotie si bucurie v-ati dori sa mergeti?

Pupici si viata (de turist) palpitanta in fiecare minut va doresc ! :* :*

P.S. Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018. 

26 de gânduri despre „O aventura musai de trait

  1. Camelia Si Alexandru octombrie 31, 2018 — 8:44 am

    ce as merge si eu in Africa, din poze arata tare frumos, acum momentan pot merge si eu doar cu gandul!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, într-adevăr e o tare superba și are foarte multe de oferit turiștilor.. E buna și o călătorie virtuala, în lipsa de altceva mai real.😁 Pupici
      😘

      Apreciază

  2. Ce frumos spus! “Nu masura viata in numarul de respiratii, ci in numarul momentelor care ti-au taiat rasuflarea.”
    Asta asa este si mereu ma bucur cand vine timpul unei noi calatorii! De cei de la extreme travel nu stiam, ma bucur sa descopar asa ceva si sper sa am si eu parte pe viitor de curaj pentru a ma aventura intr-o astfel de calatorie 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ma bucur ca iti place! Oriunde și alege sa călătorești, Extreme Travel and Adventure e un partener demn de încredere, au o mulțime de oferte, cu locații variate, care acoperă toate gusturile.

      Apreciat de 1 persoană

  3. Eu am calatorie virtual in Peru, Bolivia si Chile. Foarte frumos articolul. Mult succes la SuperBlog!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc mult, sa fie!😍 Frumoasa alegerea ta, Peru și Chile se numără printre preferatele mele, au o civilizație superba! Pupici 😘

      Apreciază

  4. Și mie îmi place să călătoresc, îmi place aventura. Aș ales safari și plajă, aventură unică în Kenya și Zanzibar 🙂
    Succes!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Bună alegere, superba Kenya nu e de ratat! Mulțumesc!😘😘

      Apreciază

  5. eu inca visez la insulele maldive, o armosfera linistita, calda, pe un sezlong la soare. ❤

    Apreciat de 1 persoană

    1. Frumos vis, merita adus la realitate! Sunt sigura ca Extreme Travel te poate ajuta sa îl realizezi cândva!😍😍

      Apreciază

  6. Frumos vis! Sper să îl împlinești cat mai curand!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc, asa sa fie! Speranța moare ultima 🙂

      Apreciază

  7. Imi doresc foarte mult sa merg in Africa si cine stie poate poate. Oricum frumos articol.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc mult! Fie ca visul tău sa devina realitate!😍

      Apreciază

  8. Atatea animalute, numai bune de admirat! Keep on dreaming !!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Thank you, dear! Da, asa e, sunt superbe toate!😍

      Apreciat de 1 persoană

  9. Eee si eu as dori sa ajung in acest loc.

    Apreciat de 1 persoană

    1. E un loc superb, care clar merita vizitat. Îți doresc sa reușești candva acest lucru!

      Apreciază

  10. Azi am avut o zi foaaaarte incarcata. Am fost foaaaaarte stresata si am facut o tona de tampenii. Data viitoare cand devin, din nou agitata, o sa pornesc intr-o calatorie, pentru inceput imaginara, catre taramuri africane.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Frumoasa idee! Cu siguranță, o călătorie în superba și aventuroasa Africa, te salvează de orice stare negativa!

      Apreciază

  11. Superbe peisaje. Un loc pentru relaxare și reconectarea cu tine.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc! Asa este, o adevărata oaza de liniște și frumusețe!😍😍

      Apreciază

  12. Of, in visele mele merg si in Africa si in orice colt al lumii. Sper sa ajung si in realitate.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Și mie îmi place sa călătoresc, măcar cu gândul, daca altfel nu se poate asa des. Bafta sa ajungi și în realitatea pe meleagurile africane!😘😘

      Apreciază

  13. Si eu imi doresc sa ajungem in Africa intr-o zi. Mi se pare foarte palpitanta o excursie de genul.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, într-adevăr, o astfel de călătorie aduce multe aventuri palpitante. 😍😍

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close